Do funkcie generálneho riaditeľa Lesov SR minister vymenoval Ctibora Határa

14.06.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 14. júna (TASR) - Štátny podnik Lesy SR bude v nasledujúcom období riadiť Ctibor Határ, ktorý bol doteraz poverený vedením podniku. Nového generálneho riaditeľa po absolvovaní výberového konania menoval do funkcie od dnešného dňa minister pôdohospodárstva SR Ľubomír Jahnátek.

"Hlavným cieľom Ctibora Határa na najbližšie obdobie je zachovanie ekonomickej stability podniku tak, aby mohol v tomto roku bez ohrozenia likvidity uhradiť zvyšnú časť z 20-miliónového odvodu do štátneho rozpočtu," konkretizoval pre TASR hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek.

Határ je v poradí už ôsmym generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy SR, Banská Bystrica, od jeho založenia v roku 1999. Do poverenia vedením podniku 21. apríla pôsobil ako vedúci výrobno-technického úseku Odštepného závodu (OZ) Topoľčianky.

Nový generálny riaditeľ Lesov SR sa narodil v roku 1958 v Zlatých Moravciach a je absolventom Vysokej školy lesníckej a drevárskej vo Zvolene v odbore Lesné inžinierstvo. V Lesoch SR pôsobil od roku 1981 ako ekonóm, pestovateľ, vedúci lesnej správy a od roku 2007 do roku 2010 bol riaditeľom spomínaného OZ Topoľčianky.
 

Vyberte región